Voeding en dieetkunde antwerpen


Voedings - en dieetkunde starten in september en in februari. Search summaries of, voedings en, dieetkunde at Artesis Plantijn Hogeschool. Also download other study documents such as study guides and lecture notes. Het Rug- en, gezondheidscentrum spina wil haar team vervolledigen met een diëtiste op zelfstandige basis. De nieuwe collega is in het bezit van een Bachelor diploma. Voedings - en dieetkunde en heeft, bij voorkeur, een passie voor sport. De opleiding voedings - en dieetkunde bereidt je voor op het beroep van diëtist.

persoon die intensiever sport en /of mee doet aan wedstrijden belangrijk. Als je kiest voor. Voedings - en, dieetkunde, beoog je een boeiende job waarin je je sociale vaardigheden kan combineren met je wetenschappelijke s diëtist kan je verschillende kanten. Adviezen geven aan cliënten (individueel of in groep de voeding op punt stellen in een ziekenhuis, producten ontwikkelen in een voedingsbedrijf. Je leert alles over een gezonde en evenwichtige voeding. Je kunt de opleiding.

Wellicht heb je dan interesse in gezonde voeding. En misschien wil je nog een stapje verder gaan, en wil je mensen begeleiden bij hun zoektocht naar een gezondere levensstijl. Dan hebben wij iets voor jou: de opleiding voedings- en dieetkunde laat je proeven van een mix van ingrediënten die nodig zijn om mensen te motiveren en te coachen naar een gezonder voedingspatroon. Sociale vaardigheden, psychologische aspecten, communicatie- en consultatietechnieken worden uitvoerig getraind, met aandacht voor de coaching en ondersteuning van diverse zorgvragers. Dit alles wordt gemengd met een stevige portie basiswetenschappen en pittig gekruid met een waaier aan werkvormen.

Voedings - en, dieetkunde - ap hogeschool, antwerpen


Choose countrynlbedeatgb, choose levelSecundair x, choose schoolArtesis Plantijn Hogeschool sociale School heverleeErasmushogeschool BrusselHogere zeevaartschool AntwerpenHogeschool GentHogeschool pxlhogeschool West Vlaanderenivv sint-VincentiusKarel de Grote hogeschoolKatholieke hogeschool goede leuvenKatholieke hogeschool LimburgKatholieke hogeschool vivesluca school of ArtsOdiseeSt. FranciscusinstituutThomas Moreuc leuven Limburg x, choose - rechtspraktijkbiomedische veiligheidJournalistieklager OnderwijsOffice managementSecundair OnderwijsSociaal Werktoegepaste en dieetkundeVroedkunde x, choose subjectAlgemene ditetiek wetenschappen 2chemiefarmacaKlinische voeding en dieetkunde, microbiologie, micro biologie, micro-biologie, 2Voedingswetenschappen 3 x, new password E-mail address. Shopping cart, deal: get 10 off when you purchase 3 or more documents! Connecting content to people. Company, resources, plans products, apps. Je bent wat je eet. . Vind jij dit ook?

De siervisvriend: aquariums, zoetwatervissen, planten en voeding


Zo kan je deelnemen aan een internationale week of een internationaal project, zowel in het buitenland als op de campus in Antwerpen. Flexibel studeren Traject voor werkstudenten Wil je de opleiding voedings- en dieetkunde combineren met je vaste job? Ap biedt je alle faciliteiten om je studie en je werk met elkaar te combineren en op vier jaar tijd je diploma te behalen. Je kan dit traject ook volgen als werkzoekende, indien de opleiding kadert in een door de arbeidsbemiddelingsdienst (vdab) voorgesteld traject naar werk. Je mag in dat geval nog niet in het bezit zijn van een masterdiploma of een tweede cyclusdiploma. Programma je volgt én dag per week les op de campus. De rest van het programma leg je via zelfstudie.

Je vindt dus vlot werk in ziekenhuizen, zorginstellingen en instellingen voor gezondheidsadvies. Maar ook privébedrijven hebben jou nodig, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van zwangerschap nieuwe voedingsproducten, of als kritische stem in het bedrijfsrestaurant. Ten slotte kan je ook als zelfstandig diëtist aan de slag. Verder studeren Wil je doorstromen naar een masteropleiding? Na eten een schakelprogramma kun je instromen in de master gezondheidsvoorlichting en bevordering of een master biowetenschappen: voedingsindustrie.

Je kan er ook voor kiezen een bepaalde subdomein van de voedings- en dieetleer verder uit te diepen. Sportvoeding, voeding bij kankerbehandeling en diabetes zijn enkele voorbeelden van populaire specialisatie-opleidingen. Internationaal Semester, project of stage in het buitenland Tijdens de opleiding krijg je de kans om een internationale ervaring op te doen. Wie dat wil kan een volledig semester in het buitenland doorbrengen bij een partnerhogeschool. . Een stage in het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden. Voor wie liever geen lange periode naar het buitenland gaat, zijn er nog andere mogelijkheden.

Diëtiste lien mourisse welkom op mijn website


Zo combineer je de voordelen van beide systemen. Je spreidt de leerstof en het aantal examens en hebt voortdurend zicht op je vooruitgang. Eerste jaar, de opleiding bestaat uit 3 pijlers: voeding, wetenschappen en persoonlijke vaardigheden. . In het eerste jaar krijg je een inleiding tot de voedingswetenschappen en leer je die kennis ook omzetten in de praktijk tijdens de kooklabs. Je krijgt ook een flinke portie biochemie, chemie en microbiologie. Tweede jaar, in het tweede jaar verdiep je je verder in de voedingswetenschappen en breid je je wetenschappelijke kennis uit.

Voorts krijg je een introductie tot de psychologie en algemene diëtiek. In het skillslab leer je professioneel communiceren en omgaan met je toekomstige klanten en patiënten. Derde jaar, het derde jaar staat grotendeels in het teken van praktijkervaring opdoen en je bachelorproef. Dat betekent echter niet dat je geen theorie meer krijgt, want je komt nog alles te weten over klinische diëtetiek, facilitair management en managementtechnieken. Vd modeltraject jaar 1 - 60SP*onder voorbehoud van wijzigingen. Opleiding sp, voedingswetenschappen 1 5, methoden en onderzoek 1 5, biomedische wetenschappen 1 3, chemie 6, fysicochemie van het koken. Kooklab 1 4, project 1 4, microbiologie van de voeding 4, voedingswetenschappen 2 4, biochemie 2 3, voedingsmiddelenleer 7, communicatie en anamnese 7 Project 2 4 vd modeltraject jaar 2 - 60SP*onder voorbehoud van wijzigingen opleiding sp voedingswetenschappen 3 4 Psychologie 4 biomedische wetenschappen.

Diëtiste carmen Schaalje - uw diëtiste

Alleen met een bachelordiploma voedings- en dieetkunde mag je dit beroep uitoefenen en er zijn maar enkele instellingen in Vlaanderen die deze opleiding aanbieden. Dat geeft je alvast een streepje voor op de arbeidsmarkt! Leg je eigen accenten. In de opleiding krijg je ruim de mogelijkheid om themas uit te diepen die jou interesseren, bijvoorbeeld in de praktijk- en werkveldoefeningen. De opleiding is flexibel ingevuld, zodat de lectoren kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen alvleesklier in het werkveld en de maatschappij. Programma, elk academiejaar bestaat uit twee semesters, elk opgedeeld in twee lesmodules. Na telkens een zestal weken leg je examens af van een deel van je vakken. De andere examens volgen op het einde van het semester.

Voeding - en, dieetadvies

Of je werkt mee aan een nieuwe campagne rond gezonde voeding. Troeven, oefenen, oefenen, oefenen, je opleiding bestaat voor meer dan een derde uit praktijk. Dat betekent dat je het erg druk gadgets zal hebben met labos, opdrachten en projecten in het werkveld. Alle praktijkervaring leg je vast in een persoonlijk ontwikkelingsplan. . Dat zal je van pas komen op de arbeidsmarkt! In het laatste jaar volgt de kers op de taart: een intensieve stage. Wanneer je afstudeert ben je een volwaardig diëtist en kan je zelfstandig klanten en patiënten begeleiden. Beschermde titel, met deze unieke opleiding kom je terecht in een officieel erkend en beschermd beroep.

Een flinke portie chemie, microbiologie en biomedische kennis. De theorie zet je meteen om in praktijk via projecten, labo's en contact met het werkveld. De opleiding is wetenschappelijk onderbouwd en leert je kritisch denken en handelen. Soft skills zoals communiceren, samenwerken, rapporteren. Als afgestuurd diëtist-voedingsdeskundige zit je in een samsung goede positie op de arbeidsmarkt. Wist je dat je de beschermde titel van diëtist enkel officieel mag gebruiken met een bachelordiploma voedings- en dieetkunde? Jouw wetenschappelijk onderbouwde kennis en advies is welkom in verschillende sectoren. . zo kan je in een ziekenhuis of zorginstelling patiënten met individuele voedingsbehoeftes begeleiden. Misschien sta je straks in voor de kwaliteitsbewaking voor een voedingswarenproducent of stuur je bij een cateringbedrijf de grootkeuken aan?

Made in, antwerpen, pagina 490 nieuws uit ondernemend

Verwacht je in deze opleiding aan een erg gevarieerd programma. Je vakkenpakket is de optelsom van toegepaste wetenschappen, voedingswetenschap en persoonlijke vaardigheden. Deze drie domeinen zal je straks nodig hebben in je professionele leven als diëtist of voedingsdeskundige. De vele praktijkervaring en projecten, al vanaf het eerste jaar, stomen je klaar voor het werkveld. Jij wil van gezonde voeding je beroep maken. En wordt er enthousiast van om anderen aan een meer evenwichtige levensstijl te helpen. Jij wil de voedingsfabeltjes en -mythes kunnen onderscheiden van de gezonde waarheid. Toekomstige ouders advies geven over voeding tijdens de zwangerschap, een specifiek medisch dieet uitdokteren, binnen een vooropgesteld budget puzzelen met gezonde en gevarieerde menus voor een bedrijfsrestaurant overal waar over voeding wordt gesproken, kan jij je stem laten horen. Alles over voeding en gezondheid: van de kleinste voedingsstoffen ginseng over industriële voedingsmiddelenproductie tot specifieke medische diëten.

Voeding en dieetkunde antwerpen
Rated 4/5 based on 519 reviews