Hormoonhuishouding ontregeld


Praktijk voor dieren, silverlinde is al meer dan 15 jaar actief op het terrein van de veterinaire natuurgeneeskunde en is bijzonder verheugd haar dienstverlening aan dieren en eigenaren te kunnen uitbreiden met de holistische dieren. De meest verkochte silverlindeproducten.

informatie over onze producten opgenomen. Mocht u behoefte hebben aan meer productinformatie of vragen hebben over bepaalde klachten dan geven wij u graag een gebruiksadvies. Mensen die reeds op de hoogte zijn van het gebruik van onze producten, kunnen deze uiteraard bestellen zonder eerst om advies te vragen. Wij kunnen in dat geval geen verantwoordelijkheid nemen, aangezien wij hieromtrent niet hebben kunnen adviseren. Het kan zijn zijn dat de aard en de zwaarte van uw vraag zodanig zijn, dat een korte telefonische productinformatie niet volstaat. In dat geval adviseren wij  u dat u beter een afspraak kunt maken voor een consult bij de dierenarts of de veterinaire therapeut.

U krijgt meestal dezelfde dag uw antwoord. Bestellen betalen, de bestel- en betaalwijze die silverlinde hanteert is eenvoudig en klantvriendelijk. U bestelt uw producten door deze aan te klikken in onze digitale winkel, op deze wijze vult u uw wagenwinkel. Als uw bestellijst compleet is, vult u het digitale bestelformulier in en verstuurt u deze naar Silverlinde. Zodra wij uw bestelling ontvangen hebben, vermageren wordt deze door ons klaar gemaakt en per post naar u opgestuurd. Dit gebeurt bijna altijd dezelfde dag, zodat u uw producten meestal al de volgende dag in huis heeft. De factuur krijgt u laten van ons toegestuurd. We verwachten dat u uw rekening binnen 14 dagen betaalt. U kunt uw bestelling ook telefonisch doorgeven op werkdagen tijdens kantooruren via nummer. Verzendkosten: Wij sturen uw bestelling in een pakket naar u toe. De verzendkosten die wij daarvoor moeten betalen rekenen we door aan.

Silverlinde webwinkel - silverlinde


Welkom in de webwinkel van Silverlinde! In de silverlinde webwinkel kunt u heel eenvoudig uw natuurlijke producten voor uw dier bestellen. Silverlinde verstuurt deze op werkdagen dezelfde nog naar u toe met tnt-post. Catalogus: de verschillende silverlindeproducten vindt u aan de linkerzijde in onze catalogus. Problemenindex: heeft uw dier een bepaald probleem en wilt u hier een natuurlijke oplossing voor zoeken, kijkt u dan in de index aan de rechterzijde van deze pagina. Productbeschrijving, bij ieder product vindt u een korte beschrijving van waar u het voor kunt gebruiken en wat de ingrediënten zijn. Silverlinde vragenlijn, mocht u na lezing nog iets willen vragen, dan kunt u bellen op nummer. Vragenformulier, u kunt uw vraag ook mailen. Dit kan door het vraagformulier in te vullen onder de knop "contact".

10 causes of diarrhea - gastroenteritis


Hiermee wordt het groeien, differentiëren en afsterven (apoptosis) van de cellen geregeld. Een tumor bijvoorbeeld is niet een te sterke groei van én of andere cel, maar het niet tijdig afsterven (apoptosis) van cellen. De placenta bijvoorbeeld heeft alle elementen in zich om uit te groeien tot een kwaadaardige tumor; door progesteron komt dit echter niet zo ver. Zo zien we dat een zwangerschap op zeer jonge leeftijd een bescherming biedt tegen. A doordat progesteron het gen P53 aanzet tot apoptose. Onderzoek laat zien dat kinderen krijgen voor 20e jarige leeftijd de beste bescherming is tegen verschillende vormen van kanker, in het bijzonder medium borstkanker. Ook tussen 20 en 28 jarige leeftijd is er nog een bescherming.

Een groot aantal vrouwenklachten kan als volgt worden onderverdeeld:. (polycysteus-ovariumsyndroom menopauzeklachten, osteoporose, borst- en eierstokkanker, menstruatieklachten. Endometriose, auto-immuunziekten, hart- en vaatziekten, netwerk van hormonen, geen hormoon functioneert zonder andere hormonen. Ze werken zeer nauw samen in het zogenoemde hormoon netwerk. Voor vrouwen is de balans van de hormonen oestrogeen en progesteron uitermate belangrijk bij het handhaven van een goede gezondheid, op zowel jongere als oudere leeftijd. Samen met insuline (voeding) en cortisol (stress) vormen oestrogeen en progesteron de ruggengraat van het hormonen netwerk. Andere hormonen die een rol in het netwerk spelen zijn : melatonine, testosteron, dhea, schildklierhormonen, groeihormoon, adrenaline, dopamine serotonine etixx en eicosanoïden.

Belangrijke factoren bij het in stand houden van een goede balans zijn: Het ritme van zon en maan (licht en cyclus). Het vrij zijn van overmatige en oxidatieve stress. Goede en volwaardige voeding, de hoeveelheid voeding, het klimaat. Voldoende slaap en beweging, de genen van onze voorouders, tijdens zwangerschap wordt de productie van oestrogeen en progesteron 10 tot 30 maal zo hoog als in een normale menstruatiecyclus. Oestrogeen zorgt voor groei van de cellen, progesteron verfijnt en stabiliseert deze groei. Progesteron speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de genen in de cellen.

15 superfoods voor een mooie huid

Overigens zien we ook bij dieren dat verandering van het dag-nacht ritme tot problemen leidt. Als in een kippenhok 12 uur extra kunstlicht per dag wordt gegeven, ontwikkelt een groot deel van de kippen eierstokkanker. Als deze hennen borsten zouden hebben zou zich borstkanker hebben ontwikkeld. We zien dat door een hoog insulineniveau vanwege koolhydraatgebruik, vrouwen niet alleen op jongere leeftijd seksueel rijp zijn, maar ook dat hierdoor bij de celreproductie eerder fouten worden gemaakt. Vrouwenklachten door hormonale disbalans, de meeste specifieke vrouwenklachten, in zowel de vruchtbare als de niet-vruchtbare periode, hebben een zeer duidelijke relatie met hormonen. Het betreft vooral oestrogeen, progesteron, cortisol en insuline. Het handhaven van de balans tussen deze vier hormonen kan veel racefiets vrouwenklachten buiten de deur houden. In dit artikel kijken we in het bijzonder naar de balans tussen oestrogeen en progesteron in relatie met cortisol (stress) en het ritme van de natuur.

10 Krachtige kruiden voor een gezonde lever - voeding

Voor een goede conceptie buik is namelijk de aanwezigheid van voldoende insuline belangrijk. En juist de in de zomer aanwezige koolhydraatrijke voeding zorgt voor die verhoogde insulineaanmaak. Insuline stimuleert de oestrogeen receptoren die op hun beurt de progesteron receptoren weer stimuleren. Een ideale situatie voor een vrouw om zwanger te worden. Bovendien is er in de zomer-maanden veel daglicht waardoor weinig melatonine wordt aangemaakt. Een hoog niveau aan melatonine kan worden gezien als een soort natuurlijke voorbehoedmiddel en gaat de conceptie tegen. In de westerse wereld is dit ritme van de seizoenen voor een groot gedeelte verdwenen. We consumeren het hele jaar door koolhydraten (suikers) in grote hoeveelheden en ons kunstlicht zorgt er voor dat minder melatonine wordt aangemaakt. Zo is het licht van een computerscherm al voldoende om melatonine aanmaak tegen te gaan.

Helaas houden de meeste mensen er geen rekening mee dat ze een element zijn van die overlevingscyclus. Zo weten we bijvoorbeeld dat de genen, tot doel hebbend elke cel in ons lichaam te controleren,.000 signaal jaar nauwelijks zijn veranderd (1). En hoewel wij de laatste eeuw proberen ons levensritme naar eigen hand te zetten kunnen we er niet onder uit dat we rekening moeten houden met levenscyclus van onze verre voorouders. De laatste 150 jaar zijn onze hersenen en ons lichaam aan verwarring onderhevig door de vooruitgang van de technologie en de landbouw. Deze vooruitgang heeft gevolgen voor het menselijk hormonale systeem door twee belangrijke oorzaken: * de grote hoeveelheden koolhydraten (suikers) die buiten de zomer worden gegeten. Het gebruik van kunstlicht, in het bijzonder in de winter. Zo waren de zomermaanden in het verleden bij uitstek geschikt voor de conceptie.

10 voordelen van het elke ochtend drinken van warm

Vrouwenklachten door hormonale disbalans leven in het ritme van de natuur. In ons lichaam zijn hormonen de afgevaardigden van de natuur. Hormonen moeten trachten de gezondheidsbalans (homeostase) te handhaven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld bewerkstelligen dat genen aan of uit gezet worden. Hormonen trachten ervoor te zorgen dat alle processen harmonieus verlopen; dat de symfonie geen kakofonie wordt. Het ritme van de natuur, al miljoenen jaren is hills de natuur vooral gericht op overleven. Niet zozeer van het individu, maar vooral van het soort.

Hormoonhuishouding ontregeld
Rated 4/5 based on 633 reviews