Giftige kamerplanten katten


De gifbeker waar Socrates 2500 jaar geleden uit dronk, bevatte sap van deze plant. Colchicum autumnale zeer giftig Herfsttijloos Alle delen zijn zeer giftig bij inname. Brandend gevoel in mond, keel, maag, speekselvloed, braken, darmkramp, buikloop, dorst Convallaria majatus zeer giftig lelietje der dalen of meiklokje Alle delen zijn giftig bij inname. Van deze plant is een dodelijk ongeval bekend: een kind dat water uit een vaas dronk waarin de bloemen van deze plant hadden gestaan was het slachtoffer. Dieren eten niet van deze plant. Maar het gif blijft aanwezig in planten die gedroogd zijn en dieren eten deze gedroogde planten soms wel!

mond en keel, kramp, huidontsteking Atropa bella-donna zeer giftig Wolfskers Alle delen van de plant zijn giftig. Het grootste gevaar vormen de op kersen lijkende bessen. Pupilverwijding, droge mond en keel, dorst, warme droge huid, hoge koorts, opwinding overgaand naar ongevoeligheid, vertraagde ademhaling en hartslag Buxus sempervirens zeer giftig Foto kuipplant Palmboompje Alle delen bij inname, sap bij aanraken. Kolieken, buikloop, braken, huidontsteking Cala / Zantedeschia indisch bloemriet Blad en wortelstok cicuta virosa zeer giftig Waterscheerling deze plant wordt in tuinen, behalve in bepaalde gevallen in heemtuinen, niet aangeplant. Het sap van alle delen is buitengewoon giftig, vooral in de wortelstok. Er dreigt dus gevaar bij het schoonmaken van de vijver, als plantedelen op de rand worden gelegd. Roep medische hulp in als er iets verkeerd gegaan is, ook al twijfelt u nog.

Vaak kunnen verdroogde delen ook nog giftig zijn. Denk ook aan uw huisdieren en vee (snoeiafval! Top, aconitum zeer gezonde giftig. Monnikskap, alle delen van deze plant zijn giftig zowel bij aanraking als bij inname. Ook de honing in de bloem. Van het blad kan het gif via de huid worden opgenomen: kinderen mogen het blad dus niet plukken. Prikkeling, maagpijn, braken, buikloop, huidontsteking. Aristolochia zeer giftig, duitse pijp, deze klimplant is zeer giftig. Er zitten geen delen aan die voor mensen recepten aantrekkelijk zijn om te eten. Arum zeer giftig, aronskelk (Italiaanse Aronskelk, gevlekte Aronskelk). Alle delen zijn giftig bij inname en aanraking.

Giftige, tuinplanten katten )


Overzicht giftige tuinplanten homepage ontwerp aanleg onderhoud, site overzicht,. Baaij hoveniers, kerklaan 20 2903 be capelle aan den. Hoewel het aantal ongelukken met giftige planten meevalt is het raadzaam om te weten wat er in uw tuin staat. Kleine kinderen steken vaak van alles in de producten mond. Kinderen worden aangetrokken muesli door de kleuren van bessen etc. Kinderen zijn gevoeliger voor gif dan volwassenen. Leer kinderen giftige planten (delen) herkennnen. Verreweg de meeste vergiftigingsongevallen komen voor bij de taxus! Ga niet achteloos om met snoeiafval.

KattenEncyclopedie - een must voor de kattenliefhebber


Bij twijfel vraag de dierenarts het rivm te bellen. Hortuz kamerplanten encyclopedie online kamerplanten encyclopedie giftige kamerplanten normbladen pvh (gidsen voor goede praktijken) in pdf ggp katten en giftige kamerplanten.

sierpeper: vruchten mogelijk giftig, zeer scherp smakend. Sneeuwklokje: gehele plant giftig, vinca: gehele plant zeer giftig, met name wortels. Vogellijm/Maretak: gehele plant giftig, zantedeschia: gehele plant giftig. Bovenstaande lijst is gepubliceerd door de stichting consument en veiligheid en is vooral voor mensen samengesteld. En alhoewel dieren vaak minder gevoelig zijn voor giftige planten dan mensen, worden er door huisdierenliefhebbers nog een aantal kamerplanten als gevaarlijk beschouwd. Cyclaam, exacum-affine (aardappelplantje fatsia japonica (vingerplant ficus.

Amaryllis (Hippeastrum hortensia (Hydrangea sanseveria, spathiphyllum (Lepelplant yucca. Zamioculcas geen plant maar een veel voorkomende boom in huis in December/ januari: de kerstboom naalden, hars, water aan de voet heeft uw kind of huisdier van een giftige kamerplant gegeten, raadpleeg dan in alle gevallen direct een arts. Als je huisdier van een giftige kamerplant gegeten heeft dan zijn er vaak een aantal symptomen te herkennen. Je huisdier kan last hebben van: Braken of overgeven diarree of buikloop buikpijn gebrek aan eetlust Bleke tong en tandvlees Zwellingen in mond en keel koop Stuiptrekkingen voorkomen is beter dan genezen. Controleer dat je geen giftige kamerplanten in huis hebt. Heb je die wel, zet ze dan in een kamer waar je huisdieren niet komen. Heeft uw huisdier toch van een giftige kamerplant gegeten, of heeft uw huisdier een van de hier genoemde symptomen, probeer dan te achterhalen van welke plant uw huisdier gegeten heeft en wacht niet, maar raadpleeg altijd direct een dierenarts.

Deze planten zijn gevaarlijk voor honden en katten - de standaard

Hyacint: vooral bollen en zaad giftig. Iris/Lis: gehele plant giftig, kamerbrem: gehele plant giftig, kegelsleutelbloem: gehele plant giftig. Kerstroos: fruit gehele plant giftig, kerstster /Poinsettia: gehele plant giftig vanwege giftig melksap. Klimop: bessen en bladen giftig, lathyrus: vooral zaden giftig. Lelies zeer boek giftig lees verder, lelietjes-van-dalen: gehele plant zeer giftig, met name bloemen en bessen. Narcis: gehele plant giftig, met name de bol en het bloemenwater. Oleander: gehele plant giftig, vooral de bladen, zeer giftig, katten kunnen al ziek worden van het lebberen van water dat in het schoteltje onder de pot doorlekt. Oranjeboompje: oranje-rode appeltjes matig giftig, philodendron: gehele plant giftig.

Giftige planten en struiken voor vogels

Allamanda: waarschijnlijk gehele plant brokkelige giftig, anemoon: meeste soorten giftig, vooral het sap. Anthurium: vooral zeer jonge bladen en kolven giftig. Kind niet laten braken. Asclepias: waarschijnlijk gehele plant giftig, azalea: gehele plant zeer giftig, christusdoorn: gehele plant giftig vanwege giftig melksap. Clerodendrum: gehele plant giftig, clivia: gehele plant giftig, met name wortelstok en bladen giftig. Croton: melksap matig giftig, dieffenbachia: gehele plant zeer giftig. gatenplant: bladen en stengels giftig. Gloriosa: gehele plant zeer giftig, met name de knollen. Herfststijloos: gehele plant zeer giftig, hoya: gehele plant in meer of mindere mate giftig.

Voor je het weet spelen ze met de planten of eten deze. Maar welke planten zijn nu giftig en wat kun je er aan doen? Er zijn veel verschillende soorten kamerplanten. Als je huisdier een hap neemt van een kamerplant, dan zal er in eerste instantie niet veel gebeuren. Maar als je huisdier er veel van eet, dan is dit bijna altijd schadelijk. Kamerplanten zijn namelijk niet om te eten en in het algemeen kun je dan ook stellen dat alle kamerplanten ongezond zijn als je huisdier daar veel van eet. Er zijn echter ook bepaalde kamerplanten waar men extra beste op moet letten, omdat die ook bij kleine hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor je huisdier. Je huisdier kan gaan braken en ziek worden.

3 Valkuilen Bij Afvallen Met Hardlopen hoe het Wel moet

Gras eten is voor katten niet ongezond, het zorgt dat eventuele opgelikte haren middels haarballen weer naar buiten kunnen komen. Als katten zich misselijk voelen zullen ze grassoorten opzoeken om zo het braken te fietstest stimuleren. Daarom is het zelfs raadzaam om voor katten een polletje kattengras neer te zetten: daarop kunnen zij deze natuurlijke knaagbehoefte uitleven. Of indien de kat erg gaat spugen van kattengras omdat het te scherp is, kan er ook een kruidentuintje worden aangelegd. Denk hierbij aan kattenkruid, salie, tijm of peterselie. Andere planten kunnen echter net zon aantrekkingskracht hebben en dat is het begin van een (groot) probleem. Kamerplanten zijn mooi, ze sieren je interieur en zijn gezond voor. Maar sommige kamerplanten zijn giftig en dat is niet zo handig als je kinderen/ huisdieren hebt. Huisdieren zijn vaak nieuwsgierig en knabbelen en kauwen aan alles.

Giftige kamerplanten katten
Rated 4/5 based on 915 reviews